Alle fordelene ved alkoholfri vin

Har du bemærket, at flere og flere er begyndt at drikke alkoholfri vin? Du har måske ydermere undret dig over hvorfor, men du har ikke ville spørge. En af grundene til at mange vælger at drikke alkoholfri vin er, at der er flere fordele ved det. Men hvilke fordele er der tale om? Det kan du læse mere om her. 

Gode grunde til at drikke alkoholfri vin

Der er ikke kun en enkelt god grund til at drikke alkoholfri vin. Der er faktisk flere. Eksempelvis er det en god idé, hvis du er gravid og stadig gerne vil nyde et glas vin til maden. Det er også en fordel at drikke alkoholfri vin, hvis det er dig, der skal køre hjem. 

Men alkoholfri vin er faktisk også bedre for dit helbred. Alkoholfri vin kan være med til at nedsætte blodtrykket samt nedsætte risikoen for hjerteanfald. Det er nemlig sådan, at de sundhedsmæssige fordele, der er ved at drikke lidt almindelig rødvin, ikke er fra selve alkoholen, men fra de kraftige antioxidanter kaldet polyfenoler. De findes også i alkoholfrie vine.

Men så kan jeg da ligeså godt drikke almindelig rødvin med en alkoholprocent, tænker du sikkert. Det kan du godt. Dog skal du være klar over, at alkoholen i rødvin dæmper det blodtrykssænkende potentiale, som vinen har. 

I de undersøgelser, der er blevet foretaget, har forskerne været i stand til at linke polyfenolniveauer til et løft i niveauet af nitrogenoxid. Nitrogenoxid hjælper mennesker med at få et lavere blodtryk, da det får blodkarrene til at slappe af og give mere blod til at nå dit hjerte og organer. Læs mere om alkoholfri vin.